håller på att flytta bloggen! Ny adress kommer snart!

Helguppdatering!

Vart tar dagarna vägen?

Kommer knappt ihåg vad som hänt i veckan, så vi skippar det..så..
På fredagen körde vi en lugn hemmakväll. Karln var ledig, så efter hans träning passade vi på att åka hem till hans bror föratt presentera kidsen för nytillskottet i familjen, deras fina lilla kusin som fått namnet Leoni <3.

Det bjöds på fika och vi gav födelsepresenter. Jag hade köpt en body som jag lät trycka upp en bild av Bon Jovi på, en av min svägerskas största idoler! En riktigt hårfager bild på honom som ung;) Vi hade också tillsammans med min mamma köpt ett babyalbum som jag tyckte var riktigt bra. Inget stereotypt fult rosa eller nåt sånt crap.

På lördagen var det full rulle från morgon till sen kväll.
Jag tog sovmorgon på bekostnad att resten av dagen blev ett stressmaraton, men himla trevlig ändå:) Jag började dagen med att gå och handla med nattens knut på huvudet, osminkad i mjukiskläder och obortade tänder. A sight for sour eyes fast tvärtom typ... Jag hade nämligen glömt att jag erbjudit mig att baka till kalaset vi skulle på senare på eftermiddagen. Ullis lilla Cornelia aka Colle fyllde 3 år! Så det var bara att bege sig ut och köpa ingredienser på morgonkvisten.
Det blev amerikanska muffins med vanilj/choklad/polka-smak. Gött måste jag säga.

Efter bakning och snabbfixtrixning var det off till kalas efter upp-plockning av min kusin Anna och kusinbarn Elliot på vägen. Kalaset var skitbra! Ullis bor ute på landet och vi körde utomhus kalas med korvgrillning, vindrickning för de som kunde (alltså inte jag :() och ungarna fick röja fritt. Prima måste jag säga:)



Kidsen får tårta efter grillningen.



Nöjd Charlie äter tårta.



Fina födelsedagsbarnet i mitten av tjejerna



Tummen upp för bra kalas där ungarna somnar i bilen på vägen hem så det blir tyst och harmoniskt några minuter;)

Senare på kvällen skjutsades Charlie över till svärmor för övernattning. Karln jobbade och jag hade bjudit över en gammal kompis på vin och skitsnack. Hur trevligt som helst och natten avslutades vid två.

I förmiddags var Thea med karl och tillhörande tre mysiga ungar på besök föratt spana in lillkatten "Hulda". Och resultat blev att kattfröken flyttar hem till dem när hon är avmaskad och uppgödd:) Så himla nöjd över att även denna lilla kisse kommer till ett bra hem och hon är så jäkla mysig så det borde gå toppenbra!



Hon och Sam kommer nog att sakna varandra dock ;) Lovilove

pride and prejudice

Jag försöker i månt och mycket att vara en väldigt öppen och fördomsfri person.... Eller nej, nu ljög jag. Jag ÄR öppen men jag är sjukt fördomsfull.

Inte så mycket om stora kontroversiella saker som invandring, och religion. Där försöker jag att istället vara uppdaterad och påläst....Eller jo, nu ljög jag igen. Amerikaner (eller snarare USA) har jag mycket fördomar om... Men vafan kolla på Jerry Springer, Bill O´Reilly, Extreme home makeover,deras ekonomisystem och George.W. Bush. Kom igen liksom.

Men iallafall...
När det kommer till grejer som namn tillexempel är jag extreeeemt fördomsfull. Jag insåg inte hur mycket tills nu när jag sitter och väntar på att svågern och svägerskan ska döpa sin lilla tös. (Som jag kommer älska preciiis lika mycket om hon så får heta Tingeling-Maräng eller Hulda-Sommar om någon nu tvekade på det)

Jag ser människor som döper sina barn till Cassandra, Melissa, Novalie och jag ser i mitt stilla sinne hur de här stackars ungarna i framtiden sitter under sina fläktar med hemanent i håret och röker sina prince lights medan de väntar på att Kenny/Sonny ska komma hem från mötet med soc-kärringen...
Och jag vill bara örfila upp mig själv!


Jag mår nästan fysiskt illa av namnet Moa och jag får för mig att de som krånglar till stavningen på helt normala namn antingen inte tycker om sina barn eller inte tog del av svenska grammatikundervisningen på gymnasiet, eftersom att många namn inte ens uttalas korrekt med alternativa stavningar (Cevin=Sevin t.ex.).

Men hursomhelst...Det ska väl för fasiken jag strunta i!

Jag är inte allvetande. På samma sätt som att ens mor och farföräldrar sa att man aldrig skulle få en anställning om man tatuerade sig, på samma sätt är man ju inte dömd till ett liv i misär bara föratt vissa (läs jag) tycker att man har ett värdelöst namn. Det finns ju minst lika många som ogillar mina barns namn, de ligger säkert på familjelivs white-trash lista, men jag och min sambo valde ju dem föratt vi tycker om dem precis som jag antar att alla andra gör med de namn de väljer till sina avkommor...

Nej. Jag måste helt enkelt "get of my high horses" och inse att nog ingen väljer sina barns namn specifikt föratt få mig upprörd.

Va? Var det någon som sa narcissist?

ja... På tal om något helt annat så är det ju bra att dagens småflickor tidigt får lära sig hur en riktig kvinna ska se ut...



Armarna!! For the love of god, kill it with fire!! (Läggs till i listan på saker som gör Tina arg...plats nr.4983753987429382973498)

Fasters gos och övergödning av prinsesstårta..

I går var en oerhört mysig och hektisk dag! Det var inte många minuters sittande må jag säga...

Efter dagislämning började jag röja i hemmet. Det spelar ingen roll att man storstädade dagen innan, med två barn och tre(!) katter blir det kaos på två röda..

Mamma kom över föratt få hjälp att fixa det sista med sin hemsida. Hon är utbildad samtalsterapeut och håller på att starta upp en liten verksamhet. Om någon är intresserad av samtals, KBT-terapi är det här adressen!

Innan dess hade jag fått en sms från svägerskan med en förfrågan om jag ville komma upp till bb och hälsa på familjens nytillskott och sjääääälvklart försökte jag komma dit så fort jag bara kunde:) Den lilla pärlan är en kopia av sin mor, med lite lite inslag av sin far. Lillmysan! Vi hann prata lite om förlossningen och hur allt hade gått och jag längtar tills de kommer hem, så vi hinner umgås mer. Även om jag har plugget som börjar hoppas jag på att kunna umgås lite mer med min svägerska under mammaledigheten:)




Stoooolt faster!

Direkt därifrån var det hem och hämta present och äppel/kanel muffinsen jag bakat och åka hem till fröken Katja för att gratta lilla Elijah som fyllde ett i förrgår! Jag blev bjuden på ungefär en halv prinsesstårta av Elijahs far tillika Jons gode vän Marco. Det är alltid nice när någon skär upp en gigantisk tårtbit åt en så man kan äta utan att skämmas höhö;) Tack tack!



Goa lilla födelsedagsbarnet Elijah och lillgrodan Sam delar ett special moment:) Myskottar.



Jon skulle "springa" (mmhmm) blodomloppet med jobbet, så det var direkt hem och försöka roa kidsen som var ovanligt rabiata igår... Lillgrodan vägrade sova samtidigt som den stora härjade med legot. Han förstörde det fina huset jag så koncentrerat satt och försökte bygga upp:( Djävulsyngel...

Jag var helt slut efter det (ingen jäkla träning orkade jag med igår heller), så jag laddade ner wordfeud till mobilen. Jag satt och tyckte idioten jag körde med tog hundra år på sig tills jag insåg att man kunde ha fler games igång samtidigt... Jag är ju ett geni....

Nähe. Sätta på ansikte och dra iväg till ikea föratt leta barnpåslakanset som inte har bilar, pirater eller prinsessor på. Trött på det här jävla könsuppdelningstjafset i alla butiker.

Hörs!

















RSS 2.0