Mamma"ledig"?

Jag tycker definitivt att det inte borde heta föräldraledighet utan föräldraarbete sådetså!

Det nöt som kom på ideén med 15 h. förskola för barn som har föräldrar som går hemma med bebis, borde ha en bitchslap utan dess like!

- Nej, jag tror absolut inte att det är det bästa för barnet att ryckas ifrån vänner och rutiner på förskolan (som faktiskt också innebär trygghet) föratt vara hemma med en mamma eller pappa som lider av sömnbrist pga av vakna nätter med spädbarnet, där kanske den nya bebisen har kolik och därför kräver extra mycket, där det äldre barnet antagligen inte hinner få stimulans och uppmärksamhet i den utsträckning hen skulle behöva eftersom att föräldern antagligen skulle ha behövt sova samtidigt som bebisen föratt orka med, men nu inte kan det för det större barnet behöver den tiden.
Nu tycker jag absolut inte att det större barnet ska gå 100% på barnomsorgen när ena föräldern är hemma, men det är både orimligt och orättvist att de ska behöva bryta upp sin vardag pga av ett nytt syskon och att se tiden vi föräldrar spenderar med det "nya" barnet som ledighet.  9-13 Måndag till Fredag tycker jag skulle vara ett bra mellanläge. Och man betalar ju fortfarande för tiden de är där. Verksamheten ska ju liksom inte ses som betald barnvakt, man skaffar väl inte barn om man inte vill spendera tid med dem. Men det verkar som att de bestämmande inte inser vilket arbete det är att vara ensam med ett spädbarn och kanse ett till litet barn som inte klarar sig helt själv också samtidigt.

-Ja, men förr gick mamman hemma med barnen jämt utan att beklaga sig och de klarade minsann av det!

Förr gick kanske fler mammor i ens närhet hemma samtidigt, vare sig man hade småbarn eller inte och kunde därmed både socialisera barnen i hemmet och avlasta de andra mammorna. Förr var det mycket mer troligt att man hade äldre släktingar och grannar som hjälpte till. Förr tyckte man inte heller att det var lika viktigt med pedagogik och att se varje barns individuella behov. Det funkade också förr att ge ungen en dask i baken om de inte lyssnade på vad man sa, det betyder kanske inte att det är en bra idé.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0